Curaçao heeft in totaal zo'n 40 stranden en allemaal zijn de moeite waard eens te bezoeken. Onderstaande stranden zijn het meest geliefd.

1. Avila Beach

Avila Beach bestaat uit twee privéstranden behorend bij het Avila Beach Hotel. Door de aanwezigheid van golfbrekers is het hier heerlijk genieten van rustige wateren. Dit maakt het strand ook zeer geschikt voor (kleine) kinderen. 


2. Sandals Beach

Wat voorheen Sta Barbara Beach was is nu Sandals Beach. Een strand op het exclusieve 5 sterren Sandals Resort. Het resort en dus ook het strand is couples only en voor een all-inclusive dagpas naar dit strand en al zijn faciliteiten moet flink in de buidel worden getast.


3. Blue Bay Beach

Blue Bay Beach is een uitgestrekt, schaduwrijk strand even ten noorden van het dorp Sint Michiel. Het is onderdeel van het Blue Bay Resort. Het zand is zacht en wit en de zeebodem loopt langzaam af waardoor het ook zeer geschikt is voor kinderen. Ook is er een watersportcentrum alwaar men terecht kan voor duiken en kajakken op zee.


4. Boka St. Michiel / Boka Sami

Een klein strand zonder al te veel schaduw en met maar weinig zand, maar met een prachtig zicht op de vissersbootjes die bij dit typische vissersdorpje horen. Er is een vissteiger en er zijn enkele eenvoudige visrestaurants.


5. Cabana Beach

Als onderdeel van Mambo Beach, aan de meest westelijke kant gelegen, biedt Cabana Beach alle voordelen van Mambo Beach, maar dan met een beetje extra luxe. Iedere woensdagavond is er live muziek


6. Caracasbaai

Een strand bestaande uit grof zand en kiezels, maar zeer populair onder snorkelaars en duikers omdat het onderdeel is van het onderwaterpark. Ook de locals komen hier graag. Het water is er heerlijk en rustig en vooral in het weekend is dit een geliefde plek voor families om gezellig samen te komen.


7. Cas Abao

Dit strand is zo mooi dat het ooit het decor was voor de Nederlandse soapserie Bon Bini Beach. Oogverblindend wit zand en een azuurblauwe zee. Er is een duikshop aanwezig, maar ook voor snorkelaars is dit een prachtige plek met scholen vis en mooi koraal. Cas Abao is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Curacao en staat zelfs hoog in de lijst van mooiste stranden ter wereld.


8. Daaibooi

Daaibooi is een kleine baai vlakbij de stad, waar het prachtig snorkelen is langs de rotsachtige richels en het vissersbassin. Neem gerust een BBQ mee, want hier mag dat


9. Grote Knip / Playa Kenepa Grandi

Dit mooie strand is één van de favoriete stranden van de inwoners van Curacao. Vooral op zondag kan het hier vrij druk zijn, maar ook heel gezellig! Grote Knip (ook wel Playa Kenepa Grandi genoemd) is een vrij eenvoudig strand met enkele faciliteiten, zoals toiletten, ligbedden en een snackbar. Hier kun je terecht voor een simpele snack of een koel drankje.


10. Jan Thiel Beach

"It all happens at Jan Thiel Beach". Jan Thiel Beach is een van de meest bekende stranden van Curacao. Er zijn meerdere restaurants en het azuurblauwe water is enerzijds bereikbaar via een brede trap en aan de andere kant via een langzaam aflopende zeebodem, waardoor het ook voor kinderen heerlijk toeven is. Niet alleen overdag is het een geweldige plek, ook na zonsondergang gaat de gezelligheid hier gewoon door met Livemuziek, entertainment enzovoorts.


11. Karakter

Karakter is een lang en smal kiezelstrand gelegen op het Coral Estate Resort. Er zijn veel rotsblokken waardoor het misschien voor de allerkleinsten niet zo heel geschikt is, maar de houten pier en het vlot maken het voor de iets oudere kinderen een geliefde plek. Er kan heerlijk gegeten worden bij de gelijknamige Beachclub.


12. Klein Curacao

Curacao's langste en witste strand ligt op Klein Curacao, een onbewoond eilandje op zo'n 13 km uit de kust. Dagelijks zijn er charterboten of duikorganisaties die mensen hier mee naar toe nemen voor strandfeesten, barbecues en een fantastische duik in de oceaan. Het water is er kraakhelder en het strand witter dan wit, maar veel schaduw is er niet. Ideaal voor een zonovergoten dag. Klein Curaçao is alleen bereikbaar per boot.


13. Kleine Knip / Playa Kenepi Chiki

Kleine Knip is zoals de naam doet vermoeden een klein strand en erg geliefd onder lokale bewoners. Je zult hier niet veel faciliteiten vinden dus neem vooral je eigen eten en drinken mee. Op Curaçao wordt Kleine knip meestal Playa Kenepi Chiki genoemd.


14. Kokomo Beach

Vroeger bekend als Vaersenbaai, nu Kokomo Beach is volledig gerenoveerd en voorzien van alle faciliteiten voor een heerlijk dagje strand. Palmbomen zorgen voor schaduw en in het water, voor de steiger, ligt een vlot. Ook is er een duikshop aanwezig. Sinds de renovatie is Kokomo Beach een van de meest populaire stranden op het eiland.


15. Mambo Beach

Mambo Beach is het populairste strand van Curacao. Samen met Mambo Boulevard combineert het een heerlijke stranddag met een winkelen, meerdere restaurants en divers entertainment. Hierdoor is het ook na zonsondergang goed toeven. Door de aanwezigheid van golfbrekers is de zee hier rustig en ook zeer geschikt voor kinderen.


16. Pirate Bay 

Pirate Bay is een klein en intiem strand, gelegen bij de gelijknamige Beachclub. Er zijn genoeg faciliteiten om de dag door te komen en dit strand is door zijn overzichtelijkheid ook zeer geschikt voor kleine kinderen. Wel is het wat aan de prijzige kant en kan het er erg druk zijn.


17. Playa Forti

Het zand is er bruingekleurd en kiezelig en bovendien is er weinig schaduw, maar Playa Forti biedt een mooi panorama uitzicht over de westelijke punt van het eiland en daarom zeker de moeite waard.


18. Playa Grandi / Playa Piskado

Playa Grandi is net als de andere stranden op Bandabou geliefd bij snorkelaars en duikers. De bodem is er rotsachtig dus enige voorzichtigheid is geboden als u het water in gaat. Er zijn volop authentieke Curacaose vissersboten en netten aanwezig wat voor prachtige foto's zorgt. Manzanillabomen zorgen voor schaduw, maar pas op want het sap van deze bomen is giftig en kan voor pijnlijke blaren zorgen. 


19. Playa Jeremi

Als een van de weinige stranden op Curacao is Playa Jeremi nog redelijk ongerept. Een uit de rotsen gehakte trap met ongelijke traptreden leidt u naar dit rustige strand zonder voorzieningen. Het water is uitzonderlijk helder en de zonsondergang is hier prachtig om te zien.


20. Playa Kalki

Deze kleine baai is erg geliefd bij duikers en snorkelaars. In het water ligt een drijvend platform en rondom zijn rotsen waar u de mooiste vissen kunt zien zwemmen. Er is een snackbar en een duikshop aanwezig. 


21. Playa Lagun

Playa Lagun is niet groot, maar ontzettend mooi doordat deze lagune omgeven is door hoge kliffen en heeft veel schaduw door een oude houten constructie en enkele palapa's. Het water is hier zeer rustig omdat de open zee bijna 200 meter ver weg is. Langs de rotsen is het schitterend snorkelen. Via een lange trap komt u bij een restaurant. Tegen de middag komen er kleine vissersbootjes vol met vis van zee die op het strand op een kleine visafslag worden aangeboden. 


22. Playa Porto Marie

Dit lange, spierwitte strand, gelegen op een voormalige plantage, heeft een restaurant, duikshop en genoeg schaduw. Porto Marie heeft een dubbelrif en is daardoor een perfecte plek om te snorkelen of te duiken. Wat Playa Porto Marie echt bijzonder maakt is de aanwezigheid van twee varkens die hier eveneens graag zonnebaden en zwemmen!

 


23. Playa Santa Cruz

Door de nabijheid van mangrovebossen kan het water hier bij tijd en wijlen iets troebel zijn, waardoor het voor snorkelen en duiken iets minder geschikt is. Hierdoor trekt het wel veel vogels aan, wat het strand voor vogelliefhebbers een geliefde plek maakt. Ook worden vanaf hier tochtjes georganiseerd naar de beroemde Blue Room Cave / Blauwe kamer en andere nabijgelegen onbekende en dus rustige strandjes. 


24. St. Jorisbaai

St. Jorisbaai is een vrij uniek strand, gelegen op loopafstand van de villa. Het strand en water zijn er vrij ruig, waardoor het niet de ideale plek is om een dagje aan het strand te liggen. Door de hardere wind is het er echter perfect om te (kite)surfen of andere watersporten te beoefenen. Ook is het hier heerlijk wandelen, de natuur is hier prachtig!