Vluchten

De afstand Amsterdam - Curaçao is ongeveer 7.800km. De vliegafstand is gemiddeld 9 tot 10 uur.

U kunt gemakkelijk online een vlucht boeken via KLM en Tui. Zij vliegen dagelijks (meermaals) naar Curaçao. Ook vliegt Corendon tegenwoordig rechtstreeks vanaf Amsterdam.

Vanuit Brussel kunt u vanaf najaar '24 vliegen met Tui Belgie. 


Reispapieren

Voor reizen naar Curaçao heeft u een geldig paspoort nodig. Ondanks dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, is reizen met een ID-kaart niet mogelijk.

Om Curaçao binnen te komen dient u online een Digitale Immigratie kaart in te vullen. U ontvangt deze daarna in uw mail en dient deze uitgeprint of digitaal te kunnen laten zien bij binnenkomst op Curaçao.

Voor meer en actuele informatie over reizen naar Curaçao kunt u terecht op de website van de overheid. Klikt u op de vlag voor de pagina van het betreffende land. 


Geografie

Curaçao is gelegen in de Caribische zee op ongeveer 50km afstand van Venezuela. De oppervlakte is ca 444m2 en het eiland is 61 km lang en 4 tot 15 kilometer breed.


Taal

De voertaal op Curaçao is Papiaments, dit wordt vooral onderling gesproken. Vrijwel iedereen spreekt hier ook Nederlands, Engels en Spaans.


Tijd

In de zomer is het op Curaçao 6 uur vroeger dan in Nederland en in de winter 5 uur, aangezien hier geen zomer-/wintertijd is.


Geld

Op Curaçao betaalt u met de Antilliaanse gulden (NAF of ANG). Deze gulden is gekoppeld aan de dollar. De dollar wordt op alle plekken ook geaccepteerd als betaalmiddel, de euro echter niet.

Geldautomaten zijn veelvuldig aanwezig en in bijna alle winkels kunt u pinnen.


Supermarkten

Supermarkten zijn er in alle formaten: van groot en goed gesorteerd tot klein met een beperkt aanbod. Op 5 minuten met de auto vindt u Arco Iris Supermarket, zij bieden een redelijk gesorteerd assortiment aan producten aan. Een klein stukje verder vindt u de grootste en mooiste supermarkt van het eiland: Mangusa Hypermarket. Zijn bieden naast lokale en Amerikaans georiënteerde producten ook een groot Nederlands assortiment.

Bezoekt u ook eens Vreugdenhil, Centrum Supermarkt en Van den Tweel (Albert Heijn)